Un concept UPGRADE 100 x Institutul ASPEN România

Digitalizarea devine tot mai mult ceva ce trebuie făcut rapid și eficient, nu doar dezbătut.

Pentru ca acest deziderat să devină o realitate e nevoie de eforturi din partea statului, a sectorului privat, dar și a mediului universitar.

Asta au susținut invitații lui Radu Puchiu, expert în e-guvernare al Upgrade 100. Să îi cunoaștem pe cei care și-au împărtășit expertiza cu publicul de la IQ DIGITAL SUMMIT Timișoara – care a găzduit acest nou episod, cu public.

  • Florin DRĂGAN | Rector, Universitatea Politehnică Timișoara
  • Dominic FRITZ | Primar, Municipiul Timișoara
  • Bogdan GRUIA-IVAN | Ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Guvernul României
  • Sorin MAXIM | Director General, Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest, ADR Vest

Din discuție au rezultat informații concrete cu privire la investițiile aflate în derulare în domeniul digitalizări, dar și exemple din teren despre felul în care o primărie precum cea din Timișoara se poate transforma atunci când trece de la hârtie la online.

Vizionează aici >> 02:45 și aici >> 18:44 momentele în care ministrul Bogdan Gruia-Ivan, respectiv primarul Dominic Fritz discută aceste subiecte.

E important ca firmele locale să fie conectate la această digitalizare și să ofere servicii nu doar prin vânzarea unei aplicații, a unei soluții sau a unui soft, ci să fie un partener pe toată durata procesului. Să aducă îmbunătățiri la proces și alte feature-uri.

crede Sorin Maxim, director general ADR Vest

Ca de fiecare dată, dezbaterea DIGITALINATION a fost și locul pentru idei curajoase, precum cea enunțată de rectorul Universității Politehnica Timișoara, Florin Drăgan.

Poți asculta aici pledoaria lui pentru o colaborare coerentă Timișoara – Arad.

MATERIALUL TEXT + VIDEO INTEGRAL ESTE DISPONIBIL PE SITE-UL PROIECTIULUI IQ DIGITAL – aici.

▶️ Urmărește episodul integral pe canalul de YouTube al Upgrade 100 - și nu uita să te abonezi.

CE ESTE DIGITALINATION?

Este un concept UPGRADE 100 realizat în parteneriat cu Institutul ASPEN România.

– formatul este dedicat monitorizării procesului de digitalizare al țării noastre prin evenimente, știri, emisiuni găzduite de RADIO GUERRILLA care facilitează discuții educative și constructive între factorii guvernamentali responsabili cu acest proces, mediul privat și cel academic.

NU RATA CELELALTE EPISOADE DIN SERIA “DIGITALINATION”: 

- Provocările aduse de pe zona de leadership politic, în EPISODUL 1 - cu Sebastian Burduja, ministrul Digitalizării României, alături de ministrul omolog din Moldova, Iurie Țurcanu.
- Dar și despre provocările tehnice în EPISODUL 2 - cu Președintele ADR, Dragoș Vlad și Președintele ANIS, Mihai Matei.
- În EPISODUL 3 - am fost curioși să aflăm de la Sabin Sărmaș, președintele comisiei IT&C din Camera Deputaților cum se „cuplează” conversația digitală globală la realitatea digitalizării de la noi, prin prisma ITUPP-22.
- În EPISODUL 4 - Radu Puchiu și Dan Cîmpean, directorului Directoratului Național de Securitate Cibernetică a României, au analizat cât de liniștită poate sta România când se discută despre acest subiect
- În EPISODUL 5 - Allen Coliban - primarul Brașovului - și Sabin Sărmaș - șeful Comisiei IT din Camera Deputaților vorbesc despre digitalizarea unui mare oraș.
- În EPISODUL 6 - Ce poate învăța România de la Finlanda: adică ultima de la prima țară din topul digitalizării UE
- În EPISODUL 7 - Totul despre cartea electronică de identitate, direct de la sursă. Explicații de la Cătălin Giulescu, Director General Evidența Populației - MAI
- În EPISODUL 8 - Mai are România șanse să recupereze restanțele din educația digitală? Răspunsuri de la Ana-Maria Stancu, de la RoboHub, și Irinuca Văduva, de la ECDL România.
- În EPISODUL 9 - AI ACT și viitorul digital al României: O șansă de recuperare a timpului pierdut? Cu Radu Tudorache, europarlamentar și președinte al Comitetului de Inteligență Artificială din cadrul Parlamentului European
- În EPISODUL 10 DIGITALIZAREA S-A NĂSCUT LA SAT | Unde a reușit comuna Ciugud și unde a dat greș România - IQ DIGITAL Summit a găzduit a treia sesiune cu public a seriei DIGITALINATION, aducându-l pe scenă pe Gheorghe Damian, primarul Comunei Ciugud.
- În EPISODUL 11 | CUM FACE UCRAINA DIGITALIZARE PE TIMP DE RĂZBOI, o discuție cu Victor Zhora, Chief Digital Transformation Officer în cadrul Serviciului de Stat pentru Comunicații Speciale și Protecția Informațiilor din Ucraina. Afli de ce, chiar și în contextul unui conflict armat, digitalizarea Ucrainei e peste cea din România, dar și cum Starlink a restabilit conexiunea în țară. 

👋 Dacă dorești să susții proiectul sau ai o propunere de temă importantă dă-ne un email la team (at) upgrade100.com

Carmen Codrean

View all posts

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *